Kuchařka naší tety Jaruni...
27.09.2011 11:21
Jaksi jsem vám letos těch receptů nedala. Vařím ráda houby, letos houby rostou, takže houby bude.Ale přece něco jsem pro vás vybrala. Vezměte alobal, na rozložený plát nakrájejte : kuřecí játra, papriku zelenou či červenou, pórek, 3 stroužky česneku, 1O dkg slaniny na větší kostky, přidejte...
—————
21.03.2011 17:20
Protože mám spoustu kamarádů a hodně mě zaujal valašský zvyk, smaženice, která se však na Valašsku dělá až po Velikonocích, my si děláme tento zvyk na Velikonoce a to jsou právě tato Kotlíková vejce.Velikonoce se blíží tak předkládám, prima posezení pro partičku.
Vezmi kotlík a rozdělej pod...
—————
27.10.2010 13:42
Protože houby rád ráda sbírám, tady máte recept : pokrájej cibulku, osmaž ji na másle či sádle, přidej hladkou mouku a udělej si jíšku. Dle chuti přidej 2 stroužky česneku, sůl, mletou papriku, mletý pepř, vodu dle libosti, kostku masoxu a mírně, tak 10 minut vař. Pak přidej nakrájené tvrdé...
—————
20.08.2010 08:43
Tak jsme se tak trochu sešli a měli chuť na něco dobrého a pikantního, ale doma jsme toho moc neměli. Tak mě napadlo toto : vzala jsem alobal, klobásu a tvarůžky. Klobásu s tvarůžkem jsem do alobalu zabalila,přimáčkla a položila na rošt v krbu, mírně jsem přikládala a vyšla z toho...
—————
07.06.2010 10:31
Naše teta je i dobrá uzenářka.Vyzkoušej :
kup 1,5 kg pěkně prorostlého bůčku bez kosti, 0,5 kg jemně pomletého plecka, potřebuješ sůl, česnek, několik mikrotenovách sáčků, motouzek, 1 vejce, červenou papriku.
Na tenko rozkroj bůček, udělej velký plát,poklepej paličkou, potři solí a česnekem,...
—————
07.06.2010 10:24
vezmi 1 kg vepřové plece , 1 vykostěné uzené koleno, 5 brambor,přiměřené množství kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel),cibuli, sádlo, gulášové koření, sůl,pepř, kmín, bylinky babky kořenářky Vlasty(meduňka, bazalka,oregáno,tymián-vše čerstvě vypěstované), hrstku sušených...
—————